Hlavní obsah

Řidiči kolem Prahy bourali, zaskočila je ledovka a mlha

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Několik dopravních nehod v pátek ráno řešili středočeští hasiči kvůli ledovce a husté mlze. Většinou se jednalo o drobné kolize, které se obešly bez vážných zranění. Nehoda se stala například u Chýně v okrese Praze-západ, kde skončilo auto v příkopu.

Auto sjelo na ledovce do škarpy u ChýněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Silnice byly po ránu kluzké, teploty klesaly lehce pod nulu a vyskytovala se hustá mlha, která výrazně snižovala viditelnost.

„Došlo k několika nehodám napříč krajem,“ sdělila mluvčí hasičů Tereza Fliegerová. Většinou se jednalo o sklouznutí vozidel ze silnice kvůli ledovce, řidiči často skončili ve škarpách, nejednalo se podle mluvčí o vážné nehody.

Hasiči zasahovali celkem u dvanácti nehod spojených s ledovkou. „Nejvíce událostí evidujeme na Kladensku, Praze-západ a Nymbursku. Zvýšený počet událostí je hlavně v místech, kde je mlha a namrzlá vozovka,” sdělili hasiči na Twitteru.

U obce Chýně na Praze-západ skončilo osobní auto v příkopu, silničáři pak okolí sypali štěrkem, aby silnice neklouzala.

Řidiče na silnicích překvapila ledovka i sníh

Domácí

Do problémů na ledovce se dostal také například městský autobus v Chrášťanech na kruhovém objezdu. Ředitelství silnic a dálnic nabádá řidiče ke zvýšené opatrnosti při průjezdu touto lokalitou právě kvůli ledovce.

Nehoda se stala také v Praze na silnici z Dolních Břežan směrem na Zlatníky. „Jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny,“ sdělili hasiči na Twitteru.

Reklama

Související články

Meteorologové varovali před ledovkou

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že od středečního odpoledne do čtvrtečního rána hrozí ve východní polovině země při mrznoucím dešti tvorba...

Výběr článků

Načítám