Hlavní obsah

Řidiče na Karvinsku zaskočil splašený kůň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petřvald

Svým očím zřejmě nevěřili v neděli dopoledne někteří řidiči na čtyřproudové silnici mezi Orlovou a Petřvaldem na Karvinsku. Po cestě se totiž mezi auty proháněl i kůň.

Foto: Policie ČR

Splašeného koně, který v neděli dopoledne ohrožoval řidiče na Karvinsku, se podařilo odchytit díky spolupráci obyvatel a odborníka na odchyt zvířat.

Článek

Oznámení o zvířeti pohybujícím se po frekventované cestě zaznělo na lince 158 krátce před třičtvrtě na jedenáct dopoledne.

„Policisté z obvodního oddělení Petřvald se spojili s oznamovatelkou, která policistům přiblížila místo, kde se zvíře aktuálně nacházelo,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že prvotní pokusy o odchyt koně ale byly neúspěšné.

„Splašené zvíře začalo utíkat po silnici zpět ve směru na Petřvald. Policisté mezitím kontaktovali osobu, která má s odchytem zvířat zkušenosti, a následně pohyb koně monitorovali,“ popsala a dodala, že současně policejní hlídky za pomoci výstražných světel zpomalovali silniční provoz a upozorňovali řidiče, že po silnici běží kůň.

„Jakmile to bylo možné, ve spolupráci s oznamovatelkou koně odklonili mimo hlavní komunikaci. V oblasti Petřvaldu pak bylo zvíře za pomoci spoluobčanů a zkušené osoby odchyceno. Ke zranění osob ani zvířete nedošlo,“ ujistila policejní mluvčí.

Řidič na Novojičínsku zemřel poté, co s osobním autem naboural do stromu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám