Hlavní obsah

Řidiče autobusu čeká za smrt 19 cestujících obžaloba

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ KRUMLOV

Osmačtyřicetiletý řidič zájezdového autobusu, při jehož nehodě zahynulo v sobotu 8. března u Nažidel na Českokrumlovsku 19 lidí a dalších 34 utrpělo zranění, bude v nejbližší době obžalován z trestného činu obecného ohrožení.

Foto: Klub důchodců Valašské Klobouky

První posezení v nové klubovně

Článek

Právu to v úterý řekla dozorující státní zástupkyně z Českého Krumlova Marie Králová. Muži, který v okamžiku tragédie seděl za volantem dvoupatrového Neoplanu, nyní hrozí až deset let vězení.

Králová očekává, že návrh obžaloby obdrží zhruba do čtrnácti dnů, pak by se měl s výsledky vyšetřování seznámit obviněný a případně podat návrhy na doplnění důkazů. "Z našeho pohledu je vyšetřování u konce, uvidíme jaké návrhy podá obviněný a jeho obhájce," uvedla Králová.

Řidič stále odmítá vypovídat

Vyšetřovatelé už podle ní vyslechli všechny svědky a mají k dispozici i veškeré závěry znaleckých posudků, mimo jiné i z dopravní psychologie, které by měly zhodnotit psychologické vlastnosti řidiče. Ten stále odmítá vypovídat.

Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplynulo, že 42 účastníků zájezdu sedělo v okamžiku nehody v horní části autobusu, deset pak spolu se dvěma řidiči dole. Všichni ti, co nehodu nepřežili, seděli nahoře.

Reklama

Související články

Policie obvinila řidiče havarovaného neoplanu

Jihočeští policisté v úterý obvinili z trestného činu obecného ohrožení řidiče autobusu, který v sobotu havaroval u obce Nažidla na Českokrumlovsku. Policejní...

Výběr článků

Načítám