Hlavní obsah

Řidič ztrestal chodce na přechodu fackou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Typický případ vzájemné bezohlednosti, která panuje na přechodech mezi chodci a řidiči aut, řeší pražská policie. Řidič uhodil v sobotu muže na přechodu za to, že před ním málem nestihl zabrzdit své auto. Ponížený chodec po facce upadl na zem.

Foto: Lucie Zikmundová

Čekací doby na operace jsou v mělnické nemocnici od dvou týdnů do půl roku.

Článek

Novinky o tom v pondělí informovala mluvčí pražské policie Iva Knolová s tím, že chodec pak vyhledal lékařské ošetření a na řidiče podal trestní oznámení.

Řidič podle mluvčí ospravedlňuje své počínání tím, že chodec vstoupil do jízdní dráhy na poslední chvíli, takže před ním sotva stačil s autem zastavit. "Řidič zřejmě i pod vlivem horka nezvládl své emoce, z vozu vystoupil a chodce inzultoval," míní Knolová.

Přednost chodců není absolutní

Zároveň připomněla, že lidé sice mají na přechodech pro chodce přednost, ne však absolutní. "Chodec se patrně domníval, že ano," podotkla.

Zda bude řidič za napadení stíhán, není dosud jasné. Záleží totiž na tom, jak bude znít lékařská zpráva poškozeného. Podle ní se rozhodne, zda jde o přestupek nebo trestný čin, vysvětlila mluvčí.

Anketa

Vyřešila by absolutní přednost chodců nepřehlednou situaci na přechodech?
ano
9,4 %
ne
90,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 754 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám