Hlavní obsah

Řidič zabil ženu a dvě děti, půjde na čtyři roky do vězení

Právo, pko
Brno

Dvě malé děti a jejich matku zabil při dopravní nehodě čtyřiadvacetiletý Petr Štýbl. Jako řidič dodávky nedal loni v létě na křižovatce u Tvarožné na Brněnsku přednost osobnímu autu. Na místě zahynula devětadvacetiletá žena a tříleté děvče, šestiletý chlapec zemřel při převozu do nemocnice, v níž skončil i sedmatřicetiletý otec. Krajský soud v Brně za to Štýbla potrestal čtyřmi roky vězení.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Přímo na místě zahynula matka a dítě, druhé dítě zemřelo při transportu do nemocnice.

Článek

„Došlo k těžké tragédii a pan obžalovaný za ni musí nést následky. Následek nehody je děsivý,“ konstatoval předseda senátu Aleš Flídr při odůvodnění verdiktu, kterým soud potvrdil dřívější rozhodnutí Okresního soudu Brno-venkov. Muži hrozilo až deset let za mřížemi.

Mladý muž už dříve svoji chybu přiznal a omluvil se. „Místo těch mrtvých dětí bych tam raději ležel já,“ kál se. Jeho obhájkyně pro něj požadovala podmínku s tím, že jednací síň už je tak dost naplněna neštěstím a nemá cenu ho prohlubovat tím, že Štýbl skončí ve vězení.

Státní zástupkyně proti tomu namítla, že muž ve vteřině zničil mladou rodinu. „Vyhasly tam tři životy a otec rodiny měl těžká zranění. Trest je přiměřeně přísný,“ konstatovala.

Podle verdiktu soudu musí Štýbl příbuzným zaplatit přes pět miliónů korun na odškodném. Verdikt je pravomocný, muž by se mohl ještě obrátit na Nejvyšší soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám