Hlavní obsah

Řidič ve Zlíně srazil opilou chodkyni. Zřejmě šla na červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké zranění utrpěla 70letá chodkyně, kterou ve Zlíně na přechodu pro chodce srazil řidič osobního auta. Podle policie šla zřejmě na červenou. Nadýchala dvě promile.

Foto: Policie ČR

Místo vážné nehody ve Zlíně

Článek

Chodkyně přecházela ve čtvrtek večer v místní části Prštné u nákupního centra. Třiadvacetiletý řidič jel po třídě T. Bati.

„Pravděpodobně si nevšimla červeného světelného signálu na semaforu a vstoupila před projíždějící vozidlo. Řidič se snažil srážce zabránit prudkým brzděním, ale nepodařilo se mu to,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Žena zůstala ležet na silnici a přivolaní záchranáři ji s těžkým zraněním převezli do nemocnice. Ještě předtím u ní byla provedena dechová zkouška, která ukázala dvě promile alkoholu. Chodkyně tvrdila, že pila naposledy před dvěma dny. Byl proto nařízen odběr krve.

„Veškeré okolnosti této dopravní nehody i míra zranění chodkyně jsou předmětem prověřování dopravních policistů,“ shrnula Kozumplíková.

Namol opilý řidič se vracel ve Zlíně z diskotéky. Nezastavila ho ani nehoda

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám