Hlavní obsah

Řidič srazil silničáře

ČTK, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Třiapadesátiletý silničář přišel dopoledne o život, když ho na silnici mezi obcemi Jívoví a Sklené nad Oslavou na Žďársku srazil při práci projíždějící vůz. Muž obsluhoval stroj, kterým zaléval díry asfaltem. Řidič s vozem Škoda Octavia Combi přijel ve stejné směru jako pojížděl stroj a silničáře na něj namáčkl. Muž byl na místě mrtev.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slavie Chomutov

Článek

O tragédii informoval policejní mluvčí Václav Kučera. Podle něj řidič, který byl odvezen do nemocnice k ošetření, tvrdí, že na štěrku dostal smyk a nemohl už nehodě zabránit.

Podle ředitele správy a údržby silnic Josefa Sáblíka byli pracovníci oblečeni do oranžových vest. Také souprava byla řádně označena šipkami změny směru jízdy a majákem, silnice pak výstražnými dopravními značkami. Příčinou nehody byla nejspíše vysoká rychlost, míní ředitel.

Doprava na silnici Žďár nad Sázavou - Křižanov bude do odstranění důsledků nehody odkloněna po vedlejších trasách přes Bory a Vídeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám