Hlavní obsah

Řidič po pivních štacích na Brněnsku zkoušel drift, smykem přistál u policejní hlídky

Právo, Novinky, pko, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlapanice

Přímo před policejní hlídku na Brněnsku dojel smykem 28letý muž za volantem octavie. Nemalou zásluhu na jeho počínání měl zřejmě alkohol, policii přiznal osm piv. V autě vezl také bratra, který pak byl agresivní. Zásah zaznamenala policejní kamera.

Řidič po osmi pivech driftoval na BrněnskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Divoká jízda se odehrála minulý týden v pátek, policie o ní informovala ve středu. Auto s opilou posádkou driftovalo (jízda v řízeném přetáčivém smyku) v jedné z obcí u Šlapanic na Brněnsku.

„Osudným se řidiči stal v křižovatce poslední manévr, při kterém dostal smyk a v něm pak dojel až ke stojícím policistům,” uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Policisté u řidiče naměřili více než půldruhého promile v dechu, sám přiznal, že měl po cestě několik zastávek spojených s jedenáctistupňovými pivy.

„Od třech odpoledne jsem si dal do šesti tak čtyři, pak jsme jeli za bratrancem, tam jsem mohl mít další dvě, pak v Brně na benzínce další dvě. Dejme tomu osm piv,” řekl řidič hlídce.

Vodečku jsem pil, mám vás rád, snažil se o hovor se strážníky řidič se čtyřmi promile

Krimi

Při kontrole nastal problém s posádkou auta, když se do policistů začal navážet namol opilý 23letý spolujezdec. „Ten opakovaně zakročující hlídku počastoval nadávkami nejhrubšího zrna. Uklidnit jej tak musela až služební pouta a převoz do policejní cely,” upřesnil mluvčí.

Řidič policistům vysvětloval, že jeho bratrovi proteklo hrdlem ještě víc alkoholu, než měl on sám. „Je napitej hodně, on je mladší,” dodal řidič. Mladíkovi policisté naměřili přes dvě promile alkoholu.

Řidič trefil značku, plot i hospodu. Dechovou zkoušku zhatila jeho těžká opilost

Krimi

Za divokou jízdu nyní osádce vozu hrozí celá řada sankcí. Řidiči hrozí stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky, agresivní spolujezdec může počítat s několikatisícovou pokutou kvůli svému chování a další dva muži budou mít také co vysvětlovat ve správním řízení, protože jeli bez povinné ochrany dýchacích cest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám