Hlavní obsah

Řidič nezaplatil na pumpě a prchal před policisty, na D1 způsobil nehodu tří aut se zraněnými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srážkou tří vozidel skončilo v neděli krátce před 17. hodinou na dálnici D1 u Bravantic na Novojičínsku policejní pronásledování řidiče, který ujel od benzinky v Olomouckém kraji. Při střetu se čtyři osoby zranily.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo u sjezdu na Bravantice, na 342. kilometru ve směru na Ostravu. Komunikace byla v místě zhruba čtyři hodiny uzavřena.

„Podle prvotních informací pronásledovali policisté z Olomouckého kraje řidiče, který s osobním automobilem přejel do Moravskoslezského kraje. Ten v uvedeném úseku narazil do dvou vozidel a poté havaroval,“ popsala moravskoslezská policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Nezaplatil za benzin, byl pod vlivem

Potvrdila, že důvodem pronásledování řidiče bylo, že ujel z čerpací stanice bez zaplacení.

„U řidiče pronásledovaného vozidla byl orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivní,“ sdělila s tím, že šofér, který policistům ujížděl, je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení.

Záchranáři na místě srážky ošetřili čtyři zraněné, všichni byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali.

„Muž, cizí státní příslušník, utrpěl těžké poranění hrudníku a břicha, zasahující lékař vyslovil podezření na poranění pánve. Pětapadesátiletá žena byla zraněna lehce, a to v oblasti hlavy a horní končetiny, o rok starší muž byl poraněn na hlavě,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že všechny tři transportovali záchranáři do Fakultní nemocnice Ostrava.

„Osmnáctiletý mladík byl ošetřen s poraněním dolní končetiny a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl přepraven na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně,“ připojil.

Provoz v místě nehody na dálnici ve směru na Ostravu a Polsko je stále omezený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám