Hlavní obsah

Řidič neoplanu se obává tlaku na soud

Právo, Romana Nájemníková

Zpráva o odročení hlavního líčení v kauze tragické havárie autobusu u Nažidel v pátek obžalovanému řidiči Pavlu Krbcovi úlevu nepřinesla. Řekla ke stavu svého druha paní Jana, u které Krbec přebývá. Sám nebyl vůbec schopen hovořit.

Foto: archiv SO Banská Bystrica

Katarína Vovková a Zoltán Vongrey jako hlavní představitelé Verdiho opery Macbeth.

Článek

Před novináře sice v družčině bytě v doprovodu syna Pavla předstoupil, po chvíli se ale omluvil a odešel. Rozsudek měl původně padnout už v pátek, ale soudkyně českobudějovického soudu se rozhodla ponechat senátu lhůtu na rozmyšlenou a opětovné zvážení všech důkazů.

Líčení proto odročila na příští pátek. "Obávám se, že soudkyně je pod tlakem veřejnosti, že prostě musí označit viníka té hrozné tragédie. Já ale svému druhovi věřím, že nechyboval. Stojíme si za tím, že za havárií je vada na autobusu," uvedla družka obžalovaného. I na ni dolehlo velké nervové vypětí. Od března, kdy se havárie u Nažidel na Českokrumlovsku stala, byla Pavlu Krbcovi velkou podporou. Včera stěží zadržovala pláč.

Její druh řídí autobusy patnáct let. "Když měl svou oasu, věděl o každém šroubku. S neoplanem jel pouze brigádně. Neměl ale důvod nevěřit, že není v pořádku. S tou cestovkou odjezdil loni celé léto," řekla paní Jana s tím, že by se každopádně mělo více hovořit o konstrukčních řešení autobusů, praktikách dopravců i kvalitě našich silnic "Aby se to už nikdy nikomu nestalo," dodala.

Pavlu Krbcovi hrozí za smrt devatenácti lidí deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám