Hlavní obsah

Řidič BMW jel příliš rychle a naboural do nákladního auta. Spolujezdec zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Pětadvacetiletý spolujezdec zemřel ve čtvrtek večer při nehodě osobního a nákladního auta na Zlínsku. Řidič BMW jel zřejmě příliš rychle a na mokré silnici nezvládl řízení.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřel 25letý mladík

Článek

"Osmadvacetiletý řidič osobního vozidla značky BMW při jízdě ve směru z Otrokovic do Zlína v blízkosti sjezdu z dálnice zřejmě v důsledku vysoké rychlosti a zhoršených povětrnostních podmínek nezvládl řízení a vjel přes středový oddělovací ostrůvek do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Renault, které řídil šestapadesátiletý muž," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na Plzeňsku se srazila dvě auta. Jeden mrtvý a tři zranění

Krimi

Při nehodě podle ní utrpěl těžké zranění pětadvacetiletý spolujezdec z osobního auta, kterému po převozu do nemocnice podlehl. "Řidiče osobního vozidla převezli záchranáři do nemocnice s lehkým zraněním, řidič nákladního vozidla z nehody vyvázl bez zranění. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Škoda na obou vozidlech se předběžně vyšplhala na 400 000 korun. Prvotní psychologickou pomoc poskytli pozůstalým členové policejního posttraumatického intervenčního týmu," uvedla Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Řidič nákladního auta zraněn nebyl

Okolnosti tragické nehody policisté prověřují. "V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což hrozí viníkovi v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na šest let," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám