Hlavní obsah

Recidivista sliboval zájezd na olympiádu v Riu, lidi obral o stovky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Šestnáct lidí podvedl podle policie 40letý recidivista, který jim sliboval zájezd na letní olympiádu v Riu. Zájemci přišli celkem o téměř 300 tisíc korun, sportovní klání nakonec mohli sledovat jen v televizi. Informovala o tom v úterý mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na policii se obrátila v první polovině roku 26letá žena ze Zlína s tím, že muži předala 16 tisíc korun k nákupu letenky a zajištění ubytování v Brazílii. Toho se však nedočkala. Kriminalistům se postupně začali ozývat další poškození.

Nakonec policisté zaregistrovali 16 lidí z celé republiky, které muž podvedl od loňského října do února. Lidé muži předali v hotovosti nebo zaslali na účet jeho matky 16 až 48 tisíc korun. Peníze byly určeny k nákupu letenek a zajištění ubytování v Riu. Výjimkou byla pouze dvaašedesátiletá žena ze Slušovic, která podvodníkovi předala téměř 40 tisíc korun s příslibem jejich výměny za valuty. Ani k té ovšem nedošlo,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní není podvodník policistům neznámý. Byl devětkrát soudně trestaný a od roku 2003 je na něj vedeno 46 exekucí. Proto také využíval svoji matku, na jejíž účet chodily peníze. Ta je následně vybírala a předávala synovi. „Žena netušila, k čemu jsou určeny,“ konstatovala mluvčí.

Kriminalisté recidivistu již obvinili podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí pobyt za mřížemi v rozmezí jeden rok až pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám