Hlavní obsah

Jednu lípu úplně vylomil z kořenů. V Písku čelí nepochopitelnému řádění neznámého vandala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

V Písku řádí vandal, který se baví tím, že ničí stromy. Naposledy se cílem jeho útoku staly tři lípy rostoucí v Lipové aleji. Nepochopitelné vandalství už řeší policisté.

Foto: Petra Měšťanová

Zničené stromy v písecké Lipové aleji

Článek

„Jednu lípu z kořenů úplně vylomil a bude ji třeba nahradit novou, další dvě násilím vyvrátil, ale ty snad ještě půjdou zachránit,“ řekl Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně v Písku s tím, že vandal způsobil škodu za 60 tisíc korun. Případ byl ohlášen na Policii České republiky pro podezření ze spáchání trestného činu.

Ničit stromy začal vandal koncem února. Jako první si vybral místo u tenisových kurtů, kde zničil stromek, který sem před čtyřmi lety vysadily děti ze základní školy v rámci osvětové kampaně. Zarážející na jeho chování je i fakt, že stromy ničí opakovaně.

Foto: Petra Měšťanová

Zničené stromy v písecké Lipové aleji

„Jednu z lip v Lipové aleji poškodil už před několika týdny. Měla poškozenou kůru, proto jsme ji ošetřili pomocí speciální bandáže, abychom ji zachránili. Uplynulo pár dní a ten samý strom se stal útokem vandala znovu,“ řekl Miloslav Šatra, vedoucí píseckého odboru životního prostředí.

Pokud se vandala podaří dopadnout, čeká ho podle něj tučná pokuta.

Foto: Petra Měšťanová

Zničené stromy v písecké Lipové aleji

„Město investuje nemalé prostředky do nové výsadby a údržby zeleně. Pak přijde někdo, kdo všechno vynaložené úsilí a finance zničí asi jen proto, aby si dokázal, jakou má sílu. To je naprosto nepochopitelné,“ komentoval řádění Šatra.

Máme tvou fotku, dáváme ti dva dny. Hasiči vyzývají vandala, který jim posprejoval auto

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám