Hlavní obsah

Příčiny nehody se čtyřmi mrtvými: drogy, alkohol, rychlost

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrádek nad Nisou

Řidič, který zavinil dopravní nehodu, při níž na konci května u Hrádku nad Nisou na Liberecku zemřeli čtyři lidé, byl silně opilý a pod vlivem drog. Ve zdemolované Škodě Octavia zahynul třicetiletý řidič, o rok mladší spolujezdec a dva mladiství.

Foto: HZS Libereckého kraje

V rozpáraném automobilu zemřeli čtyři mladí lidé

Článek

Nehodu přežil pouze jediný člen posádky, devatenáctiletý mladík, který je v kómatu upoután na nemocniční lůžko. Odborná expertiza podle policie ukázala, že muž za volantem vozidla značky nebyl schopný a způsobilý bezpečně ovládat a řídit vozidlo.

"Muž měl v krvi 2,48 promile, a nacházel se tak ve stavu těžké opilosti. Kromě toho byl ovlivněn kanabinoidy delta 9 THC, to znamená marihuanou," uvedla liberecká policejní mluvčí Ludmila Knopová s tím, že znalec z oboru dopravy nezjistil, že by vozidlo mělo jakoukoliv závadu na ovládacích prvcích.

BEZ KOMENTÁŘE: Při havárii u Hrádku nad Nisou zemřeli čtyři lidéVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

Řidič vlivem vysoké rychlosti po projetí pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku, střetl se nejprve s betonovým sloupkem, dále se sloupem dopravního značení a poté narazil do stromu. V době vyjetí mimo vozovku jelo rychlostí minimálně 130 km/h, kdy konečná nárazová rychlost do stromu odpovídá rychlosti 70 až 80 km/h. K tragické bilanci přispělo i to, že pravděpodobně nikdo ve voze nebyl připoután bezpečnostními pásy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám