Hlavní obsah

Příčinou smrti 18letého mladíka podezřelého z vraždy nebyla střelná poranění od policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt osmnáctiletého mladíka, který ve Velkých Losinách na Šumpersku minulý pátek v noci ubodal o rok mladšího kamaráda, nemá souvislost se střelbou zakročujícího policisty. Prokázala to pitva.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přesná příčina úmrtí zatím není známa. Kriminalisté čekají na další výsledky pitvy, mimo jiné i na toxikologický rozbor. Domnívají se, že právě drogy by v kauze mohly hrát roli.

Závěry ze soudní pitvy budou známy v řádu několika týdnů. Právu to řekl v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Útočník zemřel při převozu do nemocnice poté, co ho s pomocí střelné zbraně na místě činu zpacifikovali zasahující policisté. Ti na něj při zásahu vystřelili po opakovaných výzvách dvakrát, pokaždé mu prostřelili ruku, vždy jinou.

Vražda na Šumpersku. Podezřelý mladík zemřel po zásahu policistů

Krimi

„Běsnění pachatele bylo tak šílené, že jinou možnost neměli. Střelba byla oprávněná,“ řekl novinářům už v pondělí šéf olomouckých kriminalistů Jan Lisický.

Napadený chlapec na místě vykrvácel. Vrah mu zasadil minimálně 50 bodných ran do hrudníku, obličeje, krku, zad a nohou. Motiv a okolnosti celého incidentu policisté dále zjišťují. Poté kvůli úmrtí agresora případ odloží.

Reklama

Výběr článků

Načítám