Hlavní obsah

Při závodu plachetnic se v Brněnské přehradě topil muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná událost zaměstnala poříční jednotku městské policie i další záchranné složky na Brněnské přehradě. Hasičský dispečink se na operační středisko obrátil v sobotu před polednem se žádostí o spolupráci při pátrání po muži, který během závodu plachetnic vypadl z lodi a začal se topit.

Foto: Profimedia.cz

Brněnská přehrada (ilustrační foto)

Článek

„Strážníci ve spolupráci s vodní záchrannou službou objevili muže zhruba dvě stě metrů od břehu v lokalitě Rakovce. Nehýbal se, měl promodralé rty a záchranářka pro něj skočila do vody. Strážníci ho vtáhli do člunu, kde mu okamžitě začali poskytovat nepřímou srdeční masáž,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Přivolaní zdravotníci u přístaviště v resuscitaci pokračovali, až se nakonec podařilo mužovy životní funkce obnovit, dodal Ghanem s tím, že sanitka muže poté převezla do nemocnice.

Podle svědků přibližně šedesátiletý muž přepadl přes palubu při manipulaci s plachtou. Žena, která plula s ním, neuměla loď ovládat, a tak hlasitě volala o pomoc. Případ prošetří policie.

V opavském Stříbrném jezeře se utopil muž

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám