Hlavní obsah

Při závodech motocyklů v Branné byla sražena komisařka, její stav je vážný

– Branná • Aktualizováno
Právo, mhr

Při závodech historických motocyklů byla v sobotu krátce po poledni v Branné na Šumpersku sražena jedním ze strojů devětapadesátiletá traťová komisařka. Utrpěla těžké zranění a vrtulník ji transportoval do Fakultní nemocnice v Olomouci. Právu to řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Na místě zasáhla a ošetřila ženu posádka rychlé lékařské pomoci ze Šumperku, která byla k závodům přizvána jako asistence. Následně ji s mnohačetnými vážnými poraněními transportoval vrtulník olomouckých zdravotnických záchranářů do traumacentra v Olomouci,“ uvedl Vysloužil.

„Stav ženy je vážný, po příletu musela být akutně operována,“ řekl Právu mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

V Branné se o víkendu konají závody historických závodních motocyklů, supersportovních strojů a sidecarů Kolštejnský okruh. Právě při nich ke zranění traťové komisařky došlo. „Při tréninkové jízdě se dostala do situace, kterou nevyhodnotila úplně dobře. Bohužel došlo ke střetu s motocyklem,“ uvedl jeden z organizátorů akce.

Policii nikdo nevolal

Policie se podle policejního mluvčího Josefa Bednaříka o události dozvěděla až od novinářů, kteří chtěli znát podrobnosti případu. „Na základě toho jsme začali zjišťovat, co se stalo a na místo byla následně vyslána policejní hlídka,“ řekl Právu Bednařík.

Při střetu podle něj došlo i ke zranění motocyklisty, který byl převezen k ošetření do nemocnice v Jeseníku. „Podle prvotních informací měla žena pravděpodobně porušit bezpečnostní opatření. V současné době jsou okolnosti celé nehody předmětem šetření,“ dodal policejní mluvčí. Závody po nehodě nebyly přerušeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám