Hlavní obsah

Při předjíždění zemřel na Liberecku řidič, testovací Škoda Kodiaq se převrátila na střechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílý Kostel nad Nisou
Aktualizováno

Řidič osobního auta na Liberecku nepřežil střet s protijedoucím autem, když předjížděl nákladní auto. Součástí nehody byl i testovací vůz společnosti Škoda Auto, model Kodiaq, který skončil na střeše.

Foto: Aktu.cz

Testovací auto skončilo po nehodě na střeše

Článek

Nehoda se krátce po 11:00 stala v Bílém Kostele nad Nisou, informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

„Řidič s osobním vozidlem předjížděl nákladní vůz, přičemž se čelně střetl s protijedoucím vozidlem. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Přes veškerou snahu záchranářů na místě dopravní nehody zemřel řidič jednoho z osobních vozů,“ uvedla mluvčí.

Později Sochorová upřesnila, že řidič, který na místě dopravní nehody zemřel, řídil vozidlo předjíždějící nákladní vůz.

Foto: Aktu.cz

Nehoda testovacího auta značky Škoda Kodiaq

„K určení příčiny jeho smrti bude nařízena soudní pitva. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou v současné době předmětem probíhajícího šetření,“ dodala mluvčí.

Podle agentury Aktu.cz bylo součástí nehody testovací vozidlo Škoda Kodiaq. Automobilka samotnou nehodu potvrdila. „Mohu potvrdit, že kolem 12. hodiny se stala v Bílém Kostele nad Nisou tragická havárie dvou osobních automobilů, z nichž jeden byl testovacím prototypem společnosti Škoda Auto. Soucítíme se všemi účastníky nehody, s jejich rodinami a přáteli. Do skončení právě probíhajícího policejního vyšetřování nebudeme tuto nešťastnou událost více komentovat,“ informovala Právo mluvčí automobilky Michaela Sklenářová.

Záběry Aktu.cz z místa nehody dokládají, že testovací vozidlo skončilo po střetu na střeše. Zda se jednalo o vozidlo, jehož řidič nehodu nepřežil, policie nesdělila. Neřekla to ani mluvčí automobilky Sklenářová.

Foto: Aktu.cz

Testovací vůz Škoda Kodiaq na snímku z letošního července

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám