Hlavní obsah

Při požáru v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici zemřel jeden člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při čtvrtečním večerním požáru bytu v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici zemřel člověk. Z hořícího bytu ve třetím patře hasiči evakuovali dva lidi, kteří se nadýchali kouře. Policie nařídila soudní pitvu, věc vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici

Článek

Hasiči přijali oznámení o požáru ve 20:29. „Celkem bylo evakuováno 14 osob, jedna osoba byla nalezena bez známek života,“ uvedl mluvčí hasičů Milan Rudolf. Požár hasiči lokalizovali ve 20:57, likvidaci vyhlásili ve 22:01.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Podle hasičů hořelo ve třetím patře. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Policie později dodala, že evakuovaných bylo 29.

Na místě události zasahovaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby. „Vyšetřili jsme několik klientů, kterým bylo zapotřebí poskytnout medikaci vzhledem k stresovému faktoru. Na místě byla bohužel nalezena jedna osoba bez známek života, kterou si převzal koroner. Nikdo další nebyl zraněn ani se nenadýchal kouře,“ řekl Novinkám mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici

Tragickou událostí se zabývají kriminalisté. „Při prvotním šetření na místě nebylo předběžně zjištěno cizí zavinění, ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ informovala děčínská policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Vyšetřovatelé nyní požářiště prohledávají. „Na místo byl povolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ doplnila mluvčí. Kriminalisté požár vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Dům s pečovatelskou službou sídlí na Lidické ulici. Město na Facebooku informovalo, že je připraveno zajistit náhradní ubytování evakuovaným, než se budou moci vrátit bezpečně domů.

Dům s pečovatelskou službou sídlí v Lidické ulici. Město podle místostarosty Vojtěcha Marka (Koalice pro Kamenici) poskytlo dočasné ubytování několika evakuovaným. Radnice pro ně vyhradila prostory ve sportovní hale.

Místostarosta ČTK po poledni informoval, že se evakuovaní již mohli vrátit do svých domovů. Město dnes podle něj na poradě jednalo o tom, že by zřídilo veřejnou sbírku na pomoc poškozeným. Dodal, že další jednání se uskuteční v pondělí.

Po požáru v panelovém domě v Budějovicích skončili čtyři lidé v nemocnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám