Hlavní obsah

Při požáru dílny se popálil majitel, vznikla škoda za dva miliony korun

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár dílny a přilehlého stavení v obci Slabčice na Písecku. Hasiči na místě likvidovali následky požáru několik hodin a majitel skončil v nemocnici.

Foto: HZS JK

Požár se z dílny rozšířil i na obytnou část domu ve Slabčicích.

Článek

Právo o tom informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Když k požáru přijely první jednotky, hořela dílna, která stavebně navazovala na obytnou část stavení, v plném rozsahu. A požár se dál rychle šířil střechou právě nad bytovou část. Pro majitele, který se snažil požár uhasit, musela být povolána záchranka. Ta jej po ošetření popálenin a možného nadýchání se zplodin hoření odvezla do nemocnice,“ uvedla Matějů.

Foto: HZS JK

Požár způsobil škody za dva miliony korun.

Začalo hořet kolem půl třetí odpoledne a hasiči dostali oheň pod kontrolu asi po hodině a půl. Likvidační práce však trvaly až do večera.

„Bylo nutné rozebrat a dohasit veškeré konstrukce střechy, jež se propadla do obytné části. Velitel zásahu si vyžádal z písecké stanice osvětlovací balón a další baterie do termokamery. Protože jen tak bylo možné nalézt i případná skrytá ohniska požáru,“ doplnila Matějů.

Požár poničil dům v Olomouci, škoda přesáhla milion korun

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám