Hlavní obsah

Dálnice D1 byla u Jihlavy uzavřená, srazilo se několik aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnice D1 na Vysočině ve směru na Brno byla ve středu přes hodinu neprůjezdná kvůli nehodám na 130. kilometru u Meziříčka.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Kolona aut na 127. kilometru

Článek

Policie nejprve informovala o jedné nehodě s účastí několika aut, později upřesnila, že se v rozmezí 200 metrů staly dvě dopravní nehody. Jeden člověk se při nich zranil, uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová. Provoz byl obnovený v 8:50.

Nehody se staly po 7:00. „V kilometru 130,3 došlo ke střetu nákladního auta a osobního auta, bez zranění. V kilometru 130,1 se střetla dvě osobní auta, jedna osoba byla zraněna,“ uvedla Lébrová.

K nehodám vyjely také jednotky hasičů z Jihlavy, vyplývá z informací na webu hasičů.

Nehoda na Karlovarsku

Komplikace způsobila ve středu rovněž cisterna, která se převrátila v serpentinách nad Bečovem nad Teplou na Karlovarsku. Silnice I/20, hlavní tah z Karlovarského kraje do Plzně, je kvůli havárii uzavřena.

Vozidlo je nutné odklidit. Policie odhaduje, že silnici opět otevře kolem 18:00. Dopravu odklání přes Hlinky, Bochov a Toužim, řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion u Bečova

Na místě nehody zasahovali i hasiči. Podle jejich mluvčího Martina Kasala leží převrácená cisterna na boku a zabírá jeden jízdní pruh. „Zasahovali jsme u úniku nafty, šlo zhruba o 400 litrů. Řidič byl při nehodě zraněn, ale z auta se dostal sám,“ uvedl Kasal. Cisterna podle něj nevezla nebezpečné látky.

Teď se musí majitel vozidla domluvit s odtahovou službou na vyproštění a odstranění havarované cisterny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám