Hlavní obsah

Přestřelku s policií v Teplicích vyvolal bývalý reprezentant v boxu

Právo, ape
Teplice

Mužem, který v sobotu dopoledne rozpoutal přestřelku s policií v centru Teplic a sám se přitom postřelil brokovnicí do ruky, je podle svědků bývalý reprezentant Československa v boxu, 46letý Rudolf Gavenčiak. Nejprve jezdil po městě zmateně v protisměru, poté vytáhl na policisty zbraň.

Foto: ČTK

Šestačtyřicetiletý muž nejdřív zmateně jezdil po městě v protisměru, a když ho zastavila policejní hlídka, vytáhl brokovnici a rozpoutal přestřelku.

Článek

Motivem jeho jednání mohly pravděpodobně být rodinné spory, incident se odehrál u bydliště jeho bývalé přítelkyně. Gavenčiak, který držel zbraň nelegálně, byl obviněn z nedovoleného ozbrojování, útoku na úřední osobu, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Policisté zjišťují, zda byl při smyslech či nebyl pod vlivem nějaké návykové látky.

Při přetahování o zbraň byl Gavenčiak, který Československo reprezentoval v boxu například na olympijských hrách v roce 1988 v Soulu, zraněn na ruce, ale podle všeho to nebylo ranou z policejní pistole.

„Předběžně si to zranění způsobil sám, rána odpovídá brokovnici,“ uvedl policejní mluvčí. Po ošetření byl muž převezen do nemocnice do Prahy.

Upozornili na něj řidiči, kteří viděli, jak po městě jezdí v autě v protisměru a má zbraň. Strážci zákona ho zastavili v ulici 28. října.

Muž z auta utekl a začal na ně z brokovnice střílet. Policisté palbu opětovali. Po krátké přestřelce se 46letý muž při zápasu o zbraň postřelil na ruce.

„Muž vystoupil z auta, vytáhl brokovnici a ohrožoval jak policisty, tak další kolemjdoucí. Pak zaběhl do průjezdu, policisté použili služební zbraně a došlo k výstřelům z obou stran,“ řekl policejní mluvčí Vojtěch Haňka s tím, že donucovací prostředky byly použity v souladu se zákonem. Podle svědků padlo zhruba pět výstřelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám