Hlavní obsah

Přepadli poštu a do hodiny byli za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva muži se v pondělí ráno pokusili vyloupit poštu v Březně na Mladoboleslavsku, ale štěstí jim opravdu nepřálo. Úřednice jim odmítla dát peníze a po necelé hodině na útěku je chytila policie.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta Radislav Neubauer (vpravo), místostarosta David Procházka (uprostřed)a I. místostarosta Radoslav Škarda (vlevo)

Článek

Na poštu přišli muži maskovaní kuklami a s holemi v rukách krátce před devátou hodinou. Chtěli peníze, ale pracovnice pošty jim je odmítla dát s tím, že oba pachatele poznala. Muži nasedli do auta a odjeli.

"Policisté ihned zahájili pátrací akci a zapojili do ní i vrtulník. Ke spolupráci vyzvali své kolegy ze sousedního Nymburska, neboť podezřelí prchali právě tímto směrem. Oba podezřelé zadrželi zhruba tři čtvrtě hodiny po činu na silnici mezi obcemi Straky a Čilec v okrese Nymburk," uvedl mladoboleslavský policejní mluvčí.

Loupeže se podle zjištění policistů zřejmě dopustili dva muži ve věku 26 a 27 let z Královéhradecka a Mělnicka. Oba se už v minulosti dopustili majetkové trestné činnosti. "Další podrobnosti zatím nemůžeme sdělit, případ se vyšetřuje," řekl Novinkám mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám