Hlavní obsah

Před zběsile se řítícím kamiónem musely další vozy uhýbat

– Uherské Hradiště
Novinky, Petr Nový

Nebezpečná jízda kamiónu ohrožovala ve středu po poledni řidiče na silnici první třídy číslo 50 na Uherskohradišťsku. Jeden z motoristů část zběsilé jízdy zahraničního řidiče natočil. Ten musel zaplatit kauci šedesát tisíc korun, aby mohl pokračovat v jízdě domů.

Článek

Na linku 158 oznámil po poledni řidič, že po silnici se velkou rychlostí řítí nebezpečným způsobem kamión. Přivolaná dopravní hlídka nákladní vůz našla a zastavila stejně, jako řidič, který jeho jízdu nahlásil.

Nebezpečnou jízdu popsal policistům řidič osobního vozu, který byl mezi dalšími, jež tirák při jízdě ohrožoval. Část nebezpečné jízdy policistům navíc ukázal na záznamu z mobilního telefonu, kterým řidičovo počínání natáčela spolujezdkyně.

„Z výpovědí i záznamu je evidentní, že řidič kamiónu ve vysoké rychlosti předjížděl auta, která musela uhýbat doprava. Protijedoucí vozidla musela také vyjíždět vpravo ze svého jízdního pruhu, aby předešla srážce. Naštěstí se při této jízdě nikomu nic nestalo,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Policisté také zjistili, že řidič jel s kamiónem nepovolenou rychlostí. „Pirát také řídil auto na kartu jiného řidiče. Policisté 28letému cizinci uložili kauci šedesát tisíc korun. Až poté, co ji ve čtvrtek ráno zaplatil, mohl pokračovat v jízdě domů,“ uzavřel Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám