Hlavní obsah

Pražská policie po 27 letech dopadla slovenského lupiče. To se mi ulevilo, reagoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté po 27 letech zadrželi muže, který ve slovenské Nitře s komplicem přepadl dodávku bezpečnostní agentury a ukradl přes dvanáct milionů slovenských korun. Dopadený putoval zpět na Slovensko, kde si odpyká dvanáct let vězení.

Zatčení hledaného muže.Video: Policie ČR

 
Článek

Na konci července 1995 tehdy čtyřicetiletý muž s komplicem přepadli se zbraní řidiče bezpečnostní služby. Z dodávky ukradli dva kufříky, ve kterých bylo přes dvanáct milionů slovenských korun. Pracovníka omráčili několika ranami do hlavy a následně zmizeli.

„Pátrání po pachateli bylo na Slovensku několik dlouhých let bezúspěšné a v roce 2007 policisté zjistili, že by se mohl nacházet na území České republiky. Vydali proto evropský zatýkací rozkaz a informovali českou stranu,“ uvedl v pondělí mluvčí policie Richard Hrdina.

Na dopadení se těšil

Podle mluvčího bylo značně složité podezřelého najít, protože mimo jiné vystupoval pod smyšleným jménem. Rovněž není zřejmé, zda se muž v Česku skrýval celých 27 let.

Nakonec se ale k policistům dostala informace, že by měl jít v srpnu na vyšetření do jedné z pražských nemocnic.

„Pro kriminalisty pak bylo překvapením, že místo agresivního loupežníka zadrželi osmašedesátiletého muže o berli, který se na kriminalisty doslova těšil. Dle jeho slov se mu moc ulevilo a nemusí konečně koukat za sebe na každém rohu, kdy si pro něj přijdou,“ podotkl Hrdina.

Foto: Policie ČR

Zatčení hledaného muže

Policisté ani nemuseli použít pouta. Po vyřízení potřebných léků byl převezen zpět na Slovensko, kde si odpyká dvanáctiletý trest.

„Všichni pachatelé by tak měli být dopadeni,“ dodal Hrdina s tím, že mužova komplice zadržela policie po roce 2007 a šel rovněž do vězení.

Lupič v Lovosicích přepadl seniorku opřenou o chodítko, skončil ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám