Hlavní obsah

Požár údajné černé palírny odnesl její majitel těžkými popáleninami

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lužice
Aktualizováno

Vážným zraněním spolumajitele skončil v pondělí večer požár hospodářské části domu v Lužicích na Hodonínsku. Muž utrpěl rozsáhlé popáleniny. Případ byl hasičům ohlášen jako požár pěstitelské pálenice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči na střeše hořícího domu

Článek

„Pálenice? Tady? Jedině nějaká ilegální. Nevím o tom, že by tady nějaká byla,“ řekl jeden z diváků večerního dramatu.

„V tuto chvíli nelze tuto informaci blíže komentovat. Požár byl takto ohlášen, jednotky zatím pracují na jeho likvidaci. Ohledání místa a pátrání po příčině se dostane na řadu až později,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Skutečností ale zůstává, že mezi předměty, které hasiči vynesli z místa požáru, byly také plastové sudy – hoboky – které jsou mezi pěstiteli oblíbené pro uskladnění a transport ovocného kvasu. Že se skutečně nemuselo jednat o banální příčinu požáru nepřímo potvrzovala i přítomnost kriminalistů, kteří již při hašení dohlíželi na místě události.

Požár byl hasičům ohlášen krátce před půl osmou hodinou večer právě jako hořící pálenice. Vzhledem k rozsahu operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyjelo pět jednotek hasičů včetně výškové techniky.

Hasiči se do boje s ohněm pustili s třemi proudy hadic a vysokotlakým hašením. V rukou záchranářů skončil spolumajitel domku. Utrpěl vážné popáleniny a skončil na popáleninovém centru.

„Nemáme k tomu bližší informace, pouze to, že se jednalo skutečně o vážné zranění,“ reagoval mluvčí hasičů. Viditelné plameny dostali hasiči pod kontrolu, protože ale postupovaly střešní konstrukcí z hospodářské do obytné části domu, nebyla jejich likvidace snadná. Hasiči museli rozebírat střechu s likvidovat postup plamenů.

„V tuto chvíli opravdu není čas na spekulace o příčinách. Hasiči se snaží o záchranu domu,“ upozornil mluvčí s tím, že rozsah škody bude značný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám