Hlavní obsah

Potápěči prohledali Vltavu a potok. Ztraceného keškaře nenašli

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Potápěči hasičů a policistů od pondělního rána až do odpoledne hledali ztraceného 32letého muže, kterého spolu se třemi kamarády v sobotu vyplavila voda v tunelu Motolského potoka. Jednu ženu našli mrtvou, druhé dva zachránili z Vltavy. Skupina v tunelu hledala takzvanou kešku. V pondělí odpoledne potápěči pátrání ukončili, muže zatím nenašli.

Potápěči prohledali okolí Mánesa a ústí potokaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Potápěči pražských hasičů hledali pohřešovaného muže v podzemní části Motolského potoka od kostela sv. Václava k Vltavě a úsek mezi ulicemi Vrchlického a Plzeňskou. V tuto chvíli hasiči ukončili prohledávání,“ uvedl před pondělní 15. hodinou mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Potápěči se vydali na průzkum Motolského potoka v podzemíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Potápěli jsme se v ústí potoka, kde je viditelnost asi 15 centimetrů. Dál byla viditelnost o něco lepší, ale není tam žádné místo, kde by se zachytil. Předtím jsme prohledávali stoku, ale také tam není místo k zachycení. Je to tunel asi dva metry na výšku, momentálně je potok asi 10 centimetrů hluboký,“ řekl Novinkám potápěč pražských hasičů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policejní potápěči u Mánesa

Policejní potápěči z poříčního oddělení pátrali u jezu u budovy Mánesu. Odpoledne potápěči svou činnost ukončili, zůstali tam policisté na člunu, kteří rozšířili pátrání od výpusti Motolského potoka až k Helmovskému jezu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči při pátrání po ztracením keškaři.

Čtveřice se vydala v sobotu do tunelu Motolského potoka lovit tzv. kešku, což je ukrytá schránka, která se hledá pomocí zeměpisných souřadnic. Příznivci geocachingu ji umisťují na zajímavá či odlehlá místa.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana tonoucích ve VltavěVideo: Milan Helvig/loď Andante

Skupinku však v podzemí zastihl déšť. Vlna je vytlačila skrz čtyřkilometrový tunel až do Vltavy. Dva keškaře vytáhli z Vltavy veslařka a lodník.

„Byl jsem zrovna u kapitána v kormidelně. Vzal jsem kruh, co jsem měl po ruce, a hodil ho tomu pánovi, co k nám byl nejblíž. Dívka však byla od nás daleko, tam bych nedohodil, tak jsem prostě pro ni s dalším kruhem skočil,“ řekl k záchraně tonoucích Právu lodník Radovan Stránský. [celá zpráva]

Kdybych je tam nechala, utopí se, říká statečná kajakářka k záchraně keškařůVideo: Novinky

„Trvalo mi dlouho, než jsem k ní doplaval, protože proud byl hodně silný, táhlo nás to k jezu. Oba byli úplně vysílení, ten pán se zvládl pouze držet toho kruhu, pomoct do něj jsem mu musel až já. Pak už jsme jen čekali, až pro nás někdo přijede. Už jsem neměl sílu s nimi doplavat ke břehu,“ dodal muž.

V sobotu večer našli policisté mrtvou 27letou ženu u Palackého mostu. Po 32letém muži hasiči a policisté dále pátrají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám