Hlavní obsah

Poslal ho kouřit ven z restaurace. Host vytáhl pistoli a začal po barmanovi střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Třiačtyřicetiletý muž v Ostrově na Karlovarsku v noci na pátek několikrát vystřelil po barmanovi v restauraci. Zbraň muž použil podle informací Novinek kvůli banálnímu sporu týkajícího se kouření. Policie střelce zadržela, v sobotu jej pak soud poslal do vazby. Hrozí mu až osm let vězení.

Střelba v restauraci na KarlovarskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Třiačtyřicetiletý muž přišel do jednoho z restauračních zařízení v Ostrově, kde po neshodách s barmanem po něm několikrát vystřelit přinesenou legálně drženou střelnou zbraní,“ oznámil mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Spouštěčem celého sporu mělo být podle informací Novinek kouření. Barman totiž muže vyzval, aby šel kouřit ven. Ten ale místo uposlechnutí pokynu vytáhl zbraň a začal střílet.

Vyjednavače poslechl

Kromě barmana muž vystřelil také na dveře a kameru a následně začal ohrožovat dva hosty, kteří s ním seděli u stolu. Střelec je nechtěl nechat odejít a policie na místo kromě hlídek poslala také vyjednavače. Ten ho přesvědčil, aby muže propustil. Nikdo nebyl zraněn.

„Následně do restauračního zařízení vstoupili policisté, kteří muže okamžitě zadrželi. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyšla s pozitivním výsledkem 2,47 promile,“ konstatoval Kopřiva.

Střelec byl obviněn z trestného činu vydírání a výtržnictví, za který mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám