Hlavní obsah

Posádka BMW zbila v centru Prahy chodce. Osoba blízká, vzkázala firma policii

Praha

Několika ranami pěstí a kopanci „odměnila“ posádka BMW svědka, který řidiče upozornil, že projel jednosměrnou ulicí v centru Prahy obráceně. Řidič po útoku spolu se spolujezdcem nasedli do auta a ujeli. Policii se podařila najít firmu, které auto patří, ta se ale k události nehlásí.

BEZ KOMENTÁŘE: Posádka BMW napadla kolemjdoucíhoVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v Havelské ulici, kam řidič BMW vjel nejprve správným směrem, pak se ale otočil a pokračoval v jednosměrné ulici v protisměru. Jeho počínání si všiml pohotový chodec, který začal přestupek dokumentovat. To se nelíbilo jak řidič, tak spolujezdci z BMW.

„Oba proto nejprve verbálně a poté i fyzicky atakovali samozvaného kameramana. Řidič auta na svědka zaútočil pěstmi a kopanci. Podle výpovědi měl poškozenému uštědřit celkem šest ran pěstí do obličeje a dva kopance do oblasti hrudníku,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Muž, který se měl účastnit napadení.

Útočníci následně odjeli a policisté je podezřívají z trestného činu výtržnictví. Majitele auta zjistili lehce, podle registrační značky. Obrátili se na firmu, která ho vlastní, aby řekla, kdo v inkriminované době auto řídil. Ta však odmítá spolupracovat.

„Firma odmítla údaj poskytnout, neboť řidič je prý osobou blízkou. I laik ví, že firma osobu blízkou mít nemůže. Proto policisté společnost vyzvali opakovaně, avšak do této doby bezvýsledně,“ konstatoval Hulan.

Policistům proto nezbylo nic jiného než se obrátit na občany. Pokud poznáváte muže na obrázcích, kontaktujte linku 158.

Anketa

Odkázali jste někdy policisty na osobu blízkou?
Ano
8,6 %
Ne
91,4 %
Celkem hlasovalo 4025 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám