Hlavní obsah

Policistům utekl ze soudu zadržený muž s pouty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policistům utekl další zadržený muž. Z budovy Obvodního soudu pro Prahu 9 vyskočil z okénka od toalety. Na rukou měl přitom pouta. Ozbrojení policisté ho poté pronásledovali, muži se ale podařilo utéct, uvedla TV Prima.

Foto: Archív Antonín Kratochvíl: DOGMA

Čtyřnásobný držitel prestižní World Press Photo Antonín Kratochvíl vybízí nejen mladé k aktivnímu zamyšlení nad dogmaty české společnosti

Článek

Soudce měl rozhodnout, zda bude na třicetiletého zadrženého muže uvalena vazba kvůli maření úředního rozhodnutí. Po muži je vyhlášeno pátrání.

V budově soudu muž řekl, že potřebuje na toaletu. Tam otevřel okno a vyskočil ven. To vše i přes to, že se mu v tom pokoušeli zabránit dva ozbrojení policisté. Utíkajícího muže se policistům nepodařilo zadržet.

Utekl i podezřelý ze sexuálních deliktů

Tento případ ale není výjimkou. V lednu uprchl s pouty na rukou při převozu k výslechu třem pražským policistům sedmatřicetiletý Jaroslav Soukup, obviněný z rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Zásahová policejní jednotka ho zadržela 19. února.

Předchozí případ se stal počátkem ledna v Duchcově na Teplicku. Podle tisku muž, podezřelý z krádeže, policistům utekl ještě před tím, než mu stačili sdělit obvinění. Pak se nějaký čas schovával v ulicích. Po dvou hodinách se ho podařilo policistům polapit.

Závažnější případ se stal v loni v listopadu v Ústí nad Labem, kde ze severočeské policejní správy utekl mladík, kterého policisté podezírají ze série sexuálních útoků na ženy. Devětadvacetiletého Martina Dunu zadrželi policisté ráno na Děčínsku a převezli na krajskou policejní správu. Po jeho útěku se jim ho znovu podařilo zadržet ve 22:30 v místě jeho trvalého bydliště v Boleticích na Děčínsku. Policisté, kterým utekl, vyvázli s kázeňským trestem.

Reklama

Související témata:

Související články

Spoutaný vězeň utekl kriminalistům z auta

Pořádnou ostudu si způsobili pražští policisté, kterým v pátek večer při převozu z vazby uprchl s pouty na rukou sedmatřicetiletý muž podezřelý z řady krádeží...

Výběr článků

Načítám