Hlavní obsah

Policisté zneškodnili ozbrojeného psychopata

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Horké chvíle prožili v noci na středu tachovští policisté v jednom z bytů v Boru. Ozbrojený psychicky narušený muž držel v šachu nejen majitele bytu, ale i policisty. S nasazením vlastního života se jeden z nich rozhodl k vyjednávání.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Při prohlídkách francouzského parku se návštěvníci podívají i do oranžerie

Článek

"Vyhrožoval, že se zastřelí a že zabije i bytného. Když policisté vnikli do bytu, jeho agresivita se ještě vystupňovala. Křičel, aby se k němu nepřibližovali a střídavě si strkal pistoli do krku, ke spánku a mířil na majitele bytu. Přitom stále opakoval, že život v tomhle světě nemá cenu," popisoval drama zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

Policistu jistili kolegové z vedlejšího pokoje

Policistům nezbývalo nic jiného, než se zjevně opilým mužem vyjednávat. "Policista v civilu s ním navázal komunikaci. Snažil se mu vysvětlovat, že tímto způsobem nemůže řešit své problémy. Oba si sedli do kuchyně a začali diskutovat. Reakce ozbrojence se střídaly. Jednou šermoval zbraní, podruhé byl zase přístupný rozhovoru. V nestřeženém okamžiku se na něho policista vrhl a za pomoci dalších kolegů, kteří ho z vedlejší místnosti jistili, muže přemohli a sebrali mu zbraň," dodal Pachl.

Muž skončil v psychiatrické léčebně v Dobřanech. Hrozí mu obvinění z nedovoleného ozbrojování a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Policisté zajistili zbraň pistoli ráže 7,65 mm s nábojem v nábojové komoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám