Hlavní obsah

Policisté zasáhli v chebských nevěstincích

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu tento týden v operaci Romaneta zatkli a uvrhli do cely sedmatřicetiletého Čecha J.M., který provozoval nevěstince v Házlově a Aši na Chebsku a jeho dva ukrajinské náhončí, jimiž jsou sedmatřicetiletý M.D. a šestatřicetiletý V.S. Další z náhončích sedmatřicetiletý V.F. unikl na Ukrajinu.

Foto: Vladan Jílek

Tržiště sportu a zábavy ve Studénce

Článek

Kuplířský gang ženám na Ukrajině zajišťoval do České republiky pozvání, vyřizoval jim víza a zajišťoval jejich dopravu do uvedených klubů a zpět na Ukrajinu. Ženy nevěděly, že budou nuceny k prostituci. Do České republiky byly vylákány například pod záminkou náboru na sběr žampiónů a byly v nevěstincích drženy proti své vůli. Gang za půl roku policejního sledování z žen vykořistil skoro dva miliony korun.

"Činnost zastřešovala osmadvacetiletá Češka R.N., která jako nájemkyně nočních klubů Romaneta 1 a Romaneta 2 v Házlově a Rotte Laterne v Aši údajně provozovala pouze pohostinskou a ubytovací živnost. Zadržení jsou obviněni z obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku," sdělila Právu mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová. Potvrdila informace Práva, podle nichž osmadvacetiletou bordelářku R.N. policisté vyšetřují na svobodě, protože jim předala lékařský doklad o tom, že trpí klaustrofobií.

"Detektivové v operaci Romaneta půl roku shromažďovali důkazy. Podle nich ženy byly nuceny provozovaly prostituci za ceny stanovené zadrženým J.M. Zpočátku jim byly brány veškeré peníze až do výše cestovních a jiných nákladů na pobyt . Pak jim zůstávala polovina z částky vydělané prostitucí. Za nekázeň dostávaly finanční pokuty," vysvětlila způsoby kořistění ze zavlečených žen Kosinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám