Hlavní obsah

Policisté zabavili na Lounsku bílého lva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté zabavili na Lounsku ve spolupráci s krajskou veterinární správou bílého lva. Klec pro chov šelmy po technické stránce nesplňovala podmínky stanovené veterinárním zákonem a šelma nebyla nikde evidována.

Foto: Policie ČR

Zabavený bílý lev

Článek

Policisté zabavili zvíře v nemovitosti. Na případu spolupracovali také s Českou inspekcí životního prostředí. Případ vyšetřují lounští kriminalisté pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Tříletá šelma skončila u chovatele, který má potřebná povolení a podmínky pro chov lvů, v Královéhradeckém kraji. Řekl to ředitel Krajské veterinární správy pro Ústecký kraj Daniel Macháček.

Případem se bude nadále zabývat vedle policie i veterinární správa a inspektoři, protože se jedná o zvíře podléhající Úmluvě o mezinárodním obchodu ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES).

Na chov lva upozornili podle Macháčka obyvatelé obce. Řev zvířete byl slyšet ve vesnici a lidé vyjadřovali různé obavy.

„Nakonec odebrání zvířete proběhlo bez problémů, chovatelka spolupracovala a souhlasila s jeho přesunem do schváleného a kontrolovaného zařízení,“ uvedl Macháček.

Žena na Litoměřicku zřejmě vyfotila v lese levharta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám