Hlavní obsah

Policisté vytáhli z kolejiště muže pár sekund před rozjetým vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastní život podle dostupných informací nasadila dvojice policistů, kteří se stali v Šenově u Nového Jičína svědky pokusu o sebevraždu. Opilého ležícího muže v kolejišti vytáhli jen pár sekund předtím, než by ho přejel rozjetý vlak.

Foto: Policie ČR

Místo události

Článek

O události, která se stala ve středu, informovala mluvčí policie Kateřina Kubzová. Její kolegové podle ní kontrolovali vozidla zaparkovaná pod mostem, když si všimli muže, který si lehl na záda na pryžové panely umístěné v kolejišti.

Jakmile policisté zaregistrovali jeho chování, okamžitě k němu běželi, v té době už byl slyšet přijíždějící vlak. Když k trati doběhli, byl už vlak jen zhruba deset metrů od ležícího muže.

„Jeden z policistů ho uchopil za oblečení a strhnul jej mimo kolejiště, kde ho i s druhým kolegou drželi v bezpečné vzdálenosti do doby, než vlaková souprava projela,“ uvedla Kubzová.

Cyklistu na Novojičínsku srazil vlak, v nemocnici muž zemřel

Krimi

Strážci zákona následně 36letého muže zajistili. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj vykázala přes dvě promile.

„Přivolaní záchranáři rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a následném lékařském vyšetření,“ podotkla Kublová.

„Policistům, kteří v tomto případě bez zaváhání projevili odvahu a statečnost, se podařilo toho večera zachránit jeden lidský život s nasazením toho vlastního,“ dodala mluvčí.

Výběr článků

Načítám