Hlavní obsah

Policisté v Přerově zachránili život muži, který byl po zástavě srdce v bezvědomí

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté v Přerově zachránili ve čtvrtek život třiašedesátiletému muži, který byl po zástavě srdce v bezvědomí. Použili přitom defibrilátor. Právo o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pár minut po poledni nás zdravotnická záchranná služba požádala o rychlou spolupráci prostřednictvím integrovaného operačního střediska související se záchranou života. Akutně žádali hlídku s defibrilátorem k muži, kterého našla jeho družka v místě bydliště v Přerově v bezvědomí,“ uvedla mluvčí.

Do dvou minut byli podle ní policisté z oddělení hlídkové služby i s potřebným vybavením u muže ve vážném zdravotním stavu a bez zaváhání se pustili do jeho oživování.

„Jeden z policistů zahájil ihned nepřímou masáž srdce a další dva připravili AED defibrilátor, který se používá u osob postižených náhlou srdeční zástavou. Muže následně napojili na zařízení a pokračovali v oživování až do příjezdu zdravotníků. Během krátké doby se jim společně podařilo muže oživit a stabilizovat,“ konstatovala Zajícová.

Policisté pak podle ní ještě zdravotníkům pomohli muže přemístit do sanitky a poté si pacienta převzal lékař záchranné služby do své péče. Muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Zdravotníci členům policejní hlídky poděkovali za včasný a profesionální přístup, který vedl k záchraně života,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám