Hlavní obsah

Policisté postaveni mimo službu kvůli podnikání

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Dva policisté z břeclavského policejního ředitelství museli opustit řady strážců zákona, protože se kromě služebních povinností věnovali podnikatelským aktivitám. Počet propuštěných nemusí být konečný. Šetřením se zjistilo, že devět policistů na Břeclavsku vlastní živnostenský list.

Foto: Promo Hentai Corporation

Hentai Corporation představí své debutové album.

Článek

"Další případy jsou předmětem dokazování. Jedná se o lidi, kteří podnikali před nástupem k policii a my musíme prokázat, zda v činnosti pokračovali i po nástupu k policii. Oba policisté, kteří museli skončit, však o živnostenské oprávnění požádali až v době práce u policie," řekl Právu policejní ředitel okresu Břeclav plukovník Miroslav Stromecký.

Učinili tak navíc v době, kdy svým podpisem stvrdili poučení, že nesmí mít žádné podnikatelské aktivity. Jedním z propuštěných je vyšetřovatel Vladislav G., který je již řadu měsíců postaven mimo službu kvůli podezření, že obtěžoval vyslýchaného muže.

Existují výjimky

V určitých případech je možné, aby policisté či celníci, u nichž platí naprosto stejné omezení, podnikali. Musí ale mít písemný souhlas ředitele. Výjimky se dávají třeba v případě, kdy vykonávají funkci soudního a jiného znalce, nebo třeba pro výuku. Podle Stromeckého není Břeclavsko jediným místem, kde se musí někteří policisté rozloučit s uniformou. Podobné kontroly jsou nyní v celé republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám