Hlavní obsah

Policisté podezírají kolegu z prodeje drog

Novinky, Petr Knötig
BRNO

V cele předběžného zadržení čeká 26letý brněnský policista, který podle brněnského státního zástupce prodával pervitin, který také sám užíval. Zároveň měl mařit práci svých kolegů, když známé varoval před připravovanými akcemi policie.

Foto: PČR Mělník

Technici kriminální služby při domovní prohlídce pečlivě zajistili všechny nezbytné důkazy pro potřeby trestního řízení.

Článek

"Já mohu za ředitelství v Brně potvrdit, že se tento případ stal a vyšetřuje ho Inspekce ministra vnitra. Zatím tento policista nebyl propuštěn ze služebního poměru. Brněnský policejní ředitel Jaroslav Vaněk se k případu vyjádřil tak, že v okamžiku, kdy se prokáže porušení služební přísahy, tak ho propustí," sdělil Mojmír Popp z brněnské policie.

Hrozí mu až 10 let

Podle státního zástupce Jaroslava Sedláka policista neprodával drogy ve velkém. Dosud zajištěné důkazy spíše ukazují na to, že pervitin nabízel jen ve svém okolí. Známým a zřejmě i zákazníkům ale sděloval termíny a místa, kde se budou konat dopravně-bezpečnostní akce jeho kolegů. Policista, který pracoval u pohotovostního pořádkového odboru v Brně, nyní čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.

Pokud se mu podaří prodej drog prokázat, hrozí mu až 10 let vězení za zneužívání pravomoci veřejného činitele a prodej drog.

Policista podezřelý z vraždy

V krátké době je to již druhý brněnský policista, který čelí trestnímu stíhání za závažný zločin. Ve vazbě v brněnské věznici je také 22letý bývalý policista, který je podezřelý z pokusu vraždy, které se měl dopustit koncem listopadu v Třebíči. Podle obvinění se měl pokusit zastřelit svého známého, který dříve pracoval u policie. Po činu tvrdil, že se útoku dopustil neznámý útočník - celá zpráva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám