Hlavní obsah

Policisté obvinili muže ze znásilnění prodavačky v Praze, držel jí maketu pistole u hlavy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté vyšetřují případ loupeže a znásilnění, který se stal v jednom z obchodů s oblečením na pražském Žižkově. Policie zadržela a obvinila 25letého muže, kterého podezírá, že napadl pod vlivem pervitinu prodavačku obchodu a znásilnil ji, zatímco jí držel u hlavy maketu pistole.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže ze znásilnění a loupeže.

Článek

Policistům se ozval na tísňovou linku 3. ledna odpoledne majitel obchodu s podezřením, že se děje něco divného. Když přišel k sobě do obchodu, ze zázemí vyšla prodavačka se slovy, že ho nemůže obsloužit, protože je zavřeno.

„Navíc prsty u rukou naznačila zbraň. Muž okamžitě pochopil, že není něco v pořádku, vyšel před obchod a vytočil linku 158,“ popsal incident mluvčí policie Jan Daněk.

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek. „Jelikož bylo podezření, že je pachatel ozbrojený, tak policisté do prodejny vstoupili za využití balistického štítu a dlouhé střelné zbraně, přičemž byli jištěni kolegy z pohotovostní motorizované jednotky,“ upřesnil mluvčí.

Útočník se schovával v zadní místnosti za stolem, na kterém ležela černá pistole. Jak se později ukázalo, byla to nefunkční maketa. Policisté muže zadrželi pomocí donucovacích prostředků.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže ze znásilnění a loupeže

Zadržený muž podle vyšetřovatelů chtěl nejdřív vzít z kasy peníze. Když se mu to nepodařilo, donutil prý ženu, aby odešla do zázemí obchodu, který začal prohledávat. „Později se tam svlékl a začal si zkoušet různé oblečení. Ještě před tím ale ženu s pistolí u hlavy znásilnil způsobem srovnatelným se souloží,“ dodal Daněk.

Pětadvacetiletý muž skončil v policejní cele s obviněním ze znásilnění a loupeže, za což mu hrozí až deset let vězení. Muž byl pod vlivem drog - konkrétně pervitinu. Podle informací Novinek je rovněž nakažený žloutenkou.

Kriminalisté podle Daňka dají podnět k vzetí obviněného do vazby, o čemž rozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám