Hlavní obsah

Policisté honili opilého řidiče

Právo, Patrik Biskup
SUŠICE

V ranních sobotních hodinách se ulicemi v Sušici na Klatovsku řítil řidič stočtyřicetikilometrovou rychlostí a ujížděl před policejní hlídkou, které na znamení nezastavil. Zběsilá honička skončila po půl hodině zadržením opilého piráta, který při snaze projet zátarasu zdemoloval jedno policejní vozidlo.

Foto: archív

Ukradený kroj

Článek

"Hlídka řidiče stavěla krátce před druhou hodinou v Dlouhé ulici. Muž za volantem červeného Renaultu 21  na znamení k zastavení  reagoval snížením rychlosti a snažil se zajet k pravému okraji vozovky. Když se k němu policisté přiblížili, sešlápl plyn a  ujížděl," popisoval zástupce klatovského policejního ředitele Karel Fořt, co předcházelo dramatické honičce.

Policejní hlídka začala ujíždějící vůz pronásledovat. "Řidiče se snažili policisté čtyřikrát zastavit, ale nepodařilo se to. Hazardér neustále zvyšoval rychlost, která  se blížila stopadesátce. Během zběsilé jízdy několikrát  vjel na chodník, zatáčky projížděl smykem a bylo velké štěstí, že nesmetl  míjená vozidla v protisměru," pokračoval Fořt.

Zátarasu se pokusil rozbít

Honička skončila, když tři policejní vozy v úzké uličce zahradily agresivnímu řidiči cestu. Ten se ještě pokusil zátaras rozbít, ale z pasti už se nedostal. 

"Z jeho dechu byl cítit alkohol. Odmítl se podrobit odběru krve i orientační dechové zkoušce. Kvůli zvyšující se agresivitě museli policisté použít pouta. Policejní rada ho obvinil z trestných činů  útoku na veřejného činitele, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a poškozování cizí věci," upřesnil policejní důstojník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám