Hlavní obsah

Policista z Děčínska prodával drogy a poskytoval informace, zjistila inspekce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů zadržela a obvinila policistu z Děčínska, který měl prodávat pervitin a marihuanu několika lidem. Navíc poskytoval informace k činnosti policie. Informovala o tom v pátek mluvčí inspekce Ivana Nguenová.

Foto: Mapy.cz

Pražská centrála GIBS

Článek

Detektivové inspekce policistu zadrželi v úterý. Podle nich poskytoval drogy od ledna až do prosince. „Policista opakovaně prodával a také zdarma poskytoval metamfetamin a marihuanu osmi lidem. Navíc informoval své známé o činnosti Policie ČR v úmyslu umožnit jim vyhnout se případnému postihu za páchané přestupky a trestné činy,“ uvedla Nguenová.

Inspektoři policistu obvinili z trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ve vězení může strávit až pět let.

„Vzhledem k tomu, že obviněný se k uvedené trestné činnosti plně doznal, je další vyšetřování vedeno na svobodě,“ konstatovala mluvčí inspekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám