Hlavní obsah

Policista unesl a týral muže, fotky pak vyvěsil po městě

Právo, Pavel Orholz, Petr Pokorný
PRACHATICE

Devětatřicetiletý policista z Volar na Prachaticku podle kriminalistů i inspekce ministra údajně vydíral a týral muže. Ještě se dvěma kumpány ho v prosinci roku 2006 naložil do auta, odvezl na odlehlé místo a potom ho společně nechali stát nahého na mrazu, tloukli ho a fotografovali.

Článek

„Policista jako člen organizované skupiny vylákal muže na konci roku 2006 se dvěma spolupachateli pod záminkou služebního jednání,“ sdělila Právu mluvčí inspekce ministra vnitra Martina Lídlová. Trojice obviněných mužů potom udělala z fotografií letáky, které doplnila textem: „Chcete mě.“ a číslem mobilního telefonu napadeného. Ty pak útočníci rozvěsili po okolí. Nyní jim hrozí za vydírání až osm let vězení.

„Všichni tři jsou v současné době umístěni v cele předběžného zadržení. Zvažuji, že podám návrh na jejich vzetí do vazby,“ řekl Právu dozorující státní zástupce Roman Tibitanzl.

Prachatičtí policisté tvrdí, že se o případu dověděli až, když jejich kolegu zatkli pracovníci inspekce ministra vnitra, která informovala i ředitele Okresního ředitelství Policie ČR v Prachaticích. „V době zatčení byl policista v pracovní neschopnosti. Zatím mu nebyl zrušen pracovní poměr. Veškeré další informace může podávat pouze inspekce ministra vnitra, která na případu pracovala,“ poznamenala mluvčí prachatické policie Radka Sovová.

Reklama

Výběr článků

Načítám