Hlavní obsah

Policista se nedal odbýt. Mladíka tak našli dřív, než si stačil sáhnout na život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za záchranu mladého života ocenil policejní ředitel Kraje Vysočina Miloš Trojánek v pondělí operačního důstojníka Petra Netíka. Tomu se podařilo dobře vedeným hovorem získat čas i potřebné indicie k včasnému nalezení mladíka, který byl rozhodnutý ukončit svůj život. O případu informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Policejní ředitel Kraje Vysočina Miloš Trojánek (na obrázku) předal ocenění operačnímu důstojníkovi Petru Netíkovi

Článek

Zhruba hodinu trvající drama odstartoval ve čtvrtek čtvrt hodiny po páté odpoledne telefonát na tísňovou linku.

Anonymní hlas, jehož nositel se odmítal představit, pouze oznámil, že hodlá spáchat sebevraždu, a policistu na druhém konci jen požádal, aby vyřídil jeho rodičům, že se loučí.

Operační důstojník ale volajícího ukončit hovor nenechal. A zatímco se postupně dostával k důležitým poznatkům vedoucím ke ztotožnění, jeho kolegové pracovali na lokalizaci mobilního telefonu.

Na základě získaných informací se podařilo stanovit, že jde s největší pravděpodobností o osmnáctiletého hocha, který se aktuálně pohybuje někde venku v terénu u malé obce na Žďársku.

„Když už se zdálo, že se hlídce z nejbližšího oddělení podaří mladíka nalézt, ten se schoval a hovor ukončil,“ popsala mluvčí kritický moment.

Ani teď to ale policista v centrále nevzdal a opakovaně se snažil s mladíkem navázat spojení, i když se přitom potýkal také se špatným signálem.

A kýžený happy end se nakonec dostavil: neúnavný poručík získal informace o aktuální poloze hledaného a deset minut po šesté večer se ho hlídce podařilo objevit.

Vyčerpaného a podchlazeného chlapce se ujali zdravotníci a policisté mohli jeho rodině předat přece jen lepší informace než vzkaz, který stál na startu operace.

Policisté nyní doufají, že mladík dostal druhou šanci, kterou nepromarní.

Jednou rukou držel oběšence, druhou volal o pomoc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám