Hlavní obsah

Policista se bránil střílejícímu zloději

ČTK, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Přestřelce v Povrlech na Ústecku, při které policista zabil jednoho muže a sám byl stejně jako další místní občan zraněn, předcházelo podle policejního zdroje vyloupení chaty v místní osadě.

Foto: Tereza Schreiberová

Jeseníky v obrazech po celý rok

Článek

Jeden z majitelů objektu ráno přišel ke své chatě a našel ji vykradenou. Když se dostavil na místo s přivolaným policistou, narazili na muže s batohem, který vytáhl zbraň.

Ačkoliv policistu zasáhlo několik střel do hrudníku, stihl zareagovat a útočníka zastřelil. Šestačtyřicetiletý majitel chaty vyvázl s poraněnou rukou. "Stav zraněného policisty je kritický", řekla mluvčí ústecké Masarykovy nemocnice Kamila Němcová.

Ústecký okresní policejní ředitel Zdeněk Havlíček potvrdil, že policista byl na místě střelby sám. Byl podle něj z malého neštěmického oddělení, kde jsou jednočlenné služby běžné. "Policista jen kontroloval náhodně potkanou osobu, chtěl zjistit její totožnost, nevěděl, zda je ozbrojená, nebyl dopředu varován," zdůraznil.

Mrtvý je hledaný recidivista

Zastřelený muž u sebe neměl doklady, žádný z místních občanů ho prý v obci ještě neviděl. Policisté přesto v průběhu úterního vyšetřování zjistili, že 33letý pachatel pocházel z okresu Litoměřice. "Je to policií celostátně hledaný třiatřicetiletý muž z Litoměřicka," uvedl Havlíček.

Útočník byl zřejmě jedním z dvojice zlodějů, po jeho společníkovi policie pátrá. Policie nyní také vyšetřuje, zda se mrtvý muž do chaty skutečně vloupal.

Uzavřená komunikace

Silnice mezi Ústím nad Labem a Děčínem byla na více než pět hodin kvůli vyšetřování v úseku Neštěmice na Ústecku až po Dobkovice na Děčínsku uzavřena. Policisté odkláněli dopravu na silnici na druhé straně Labe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám