Hlavní obsah

Policie zatím nepotvrdila, zda byl v obálce pro Babišovu ženu ostrý náboj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopis s nebezpečným obsahem adresovaný manželce Andreje Babiše prošetřuje středočeská policie jako nebezpečné vyhrožování. Zatím ale kriminalisté nezveřejnili, co v obálce skutečně bylo.

Foto: ANO @anobudelip

Tisková konference Andreje Babiše, na níž oznámil, že jeho ženě přišla obálka s ostrým nábojem.

Článek

„Probíhají znalecká zkoumání z oblastí daktyloskopie, balistika a genetika. Co bylo v dopise, to zatím ví jenom pár lidí, a bylo by dobré, aby to tak ještě chvíli zůstalo,“ uvedl náměstek ředitele středočeské policie Ondřej Smotlacha.

Vedení středočeské policie potvrdilo, že zásilka byla odeslána z Brna poštou. Obsah obálky je zatím nejasný, vyšetřovatelé neuvedli, zda v ní byla jen prázdná nábojnice nebo celý funkční náboj.

Andrej Babiš používal v pondělí, kdy o obálce mluvil, v TV Nova oba termíny.

„Zatím nebudeme specifikovat, zda tam byla i kulka nebo nebyla,“ dodal náměstek Smotlacha. Bydliště Babiše v Průhonicích je nejspíš policií monitorované. „Přijali jsme nějaká opatření, ale aby byla efektivní, tak je nebudeme zveřejňovat,“ uvedl Smotlacha.

Náboj může Babišovi pomoci ve volbách, míní politologové

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám