Hlavní obsah

Policie využila kamiony a zablokovala dálnici kvůli autu s uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté zadrželi na dálnici z Bratislavy do Brna osobní auto, které převáželo sedm syrských uprchlíků a snažilo se ujet hlídkám. K zablokování dálnice využili policisté projíždějící kamiony.

Převaděč ujížděl z Maďarska.Video: Policie ČR

 
Článek

Převaděč, který auto řídil, prchal před hlídkami dvou států. „Dlouhé pronásledování ale začalo v Maďarsku, když se muž za volantem chtěl vyhnout silniční kontrole a přes hraniční přechod Rusovce–Rajka zamířil na Slovensko,“ popsal mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Slovenští policisté se auto snažili zastavit i pomocí střelných zbraní, to se jim ale nepodařilo. „Následně byli zkontaktováni čeští kolegové, kteří mu naproti vyslali všechny nejbližší hlídky. Naštěstí se poblíž bývalého hraničního přechodu Lanžhot nacházela i hlídka dálničních policistů, která v zúžení pohotově zastavila veškerý provoz,“ doplnil Vala.

Využila k tomu dva kamiony, jež se postavily vedle sebe. Možná úniková místa následně policisté zablokovali služebními auty.

Policisté chytali migranty v dodávce, další uprchlíci se schovávali v kukuřici

Krimi

Na zadním sedadle vozu a v zavazadlovém prostoru bylo sedm Syřanů. Za trestný čin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice hrozí řidiči až pětiletý pobyt za mřížemi.

Vala upozornil, že zatímco v roce 2021 zadrželi jihomoravští policisté 483 cizinců, od začátku roku 2022 to bylo už 6305 cizinců. Z toho jich 2931 bylo jen za měsíc září. Současně s nimi bylo zadrženo i 17 převaděčů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám