Hlavní obsah

Policie vydala do Německa Afghánce zadrženého i s malým synem na dálnici D1

– Praha

Policie v pátek předala do Německa Afghánce podezřelého z pokusu o vraždu partnerky. Muže zadržela v květnu na dálnici D1 s malým synem. Následně byl poslán do vazby.

Afghánce zadrženého na D1 poslal soud do vazbyVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

„Vydání muže do Německa proběhlo minulý týden v pátek,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Pražští policisté cizince zastavili počátkem května na 41. kilometru dálnice D1, němečtí kolegové je informovali, že muž je podezřelý z pokusu o vraždu své partnerky v Německu. Ve voze s ním cestovalo i jejich rok a půl staré dítě. Po zadržení se ukázalo, že cizinec projel týž den hraniční přechod na severu Česka.

Afghánce podezřelého z pokusu o vraždu v Německu poslal soud do vazby

Krimi

„Informace o pohybu muže jsme obdrželi od německých kolegů krátce po 18. hodině a dle operativního šetření bylo zjištěno, že muž překročil státní hranici na přechodu Krásný Les v Ústeckém kraji v 17:48 hodin, nicméně v tuto dobu ještě nefiguroval v centrálních (mezinárodních) informačních systémech jako osoba, po které se pátrá,“ sdělil tehdy mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Okolnosti, jak vstoupil na naše území, šetří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Kontrolou na hraničním přechodu musel tehdy projít každý. Policisté jej následně zaregistrovali v systému.

Policie na D1 chytila Afghánce, který se měl v Německu pokusit ubodat ženu

Krimi

Zatím tedy není zřejmé, jakého prohřešku se policisté měli případně dopustit. V úvahu by mohlo připadat porušení strážní služby, za které hrozí, byť i z nedbalosti, v základní sazbě až tříleté vězení.

V případě pochybení policejní hlídky obecně hrozí příslušníkům postih od kázeňského potrestání, jako například snížení platu, až po zahájení trestního stíhání. Podle mluvčího prezidia je více možností, ale nic konkrétního v tuto chvíli říct nelze.

Reklama

Výběr článků

Načítám