Hlavní obsah

Policie uvalila na bitku zastupitelů v Klokočné informační embargo

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokočná

Policie uvalila informační embargo na vyšetřování pondělního incidentu v Klokočné, kde se porvali dosluhující zastupitelé přímo v místnosti obecního úřadu. Při rvačce byl vážně zraněn odstupující starosta Otakar Šebek (nez.)

Starosta Klokočné při sebeobraně vyrazil zub místnímu zastupiteliVideo: Novinky

 
Článek

"V tuto chvíli nebudu k případu nic sdělovat, abych neovlivnil vyšetřování," řekl Novinkám ve středu v poledne tiskový mluvčí policie Praha-venkov Zdeněk Chalupa.

Nechtěl ani sdělit, zda již byl někdo obviněn, nebo stále probíhají výslechy.

V pondělí okolo půlnoci došlo v budově úřadu ke krvavému incidentu poté, co dosluhující starosta Klokočné, malé obce na východ od Prahy, vešel do místnosti obecního úřadu, kde seděli dva také již odstupující zastupitelé. Následně došlo k bitce, jejíž průběh obě strany hodnotí rozdílně.

Místostarosta Klokočné se vyjadřuje k potyčce se starostou ŠebkemVideo: Novinky

"Jenom jsem se jich zeptal, co tam dělají," vysvětluje Šebek, co odstartovalo incident na úřadě, kam se šel kolem půl jedenácté večer podívat, aby zjistil, proč se tam svítí. Způsob napadení označil za "policejní klasiku". "Hlavou o zeď a kopance do ledvin," popsal Šebek. [celá zpráva]

Místostarosta František Bártek (nez.) však jako původce agrese označil Šebka, který podle něj slovně napadl bývalého zastupitele Miroslava Kuklu, který v posledních volbách neuspěl. "Co tady děláš, vypadni! Ty už nejseš zastupitel," měl podle Bártka Šebek křičet na Kuklu. Poté jej podle Bártka napadl. [celá zpráva]

Šebek skončil v nemocnici se zlomeným žebrem a prasklou klíční kostí, Kukla má vyražený zub.

Všichni tři účastníci incidentu byli po několik let členy vedení obce, Bártek se svým kolegou, který se aktivně účastnil rvačky, v právě uplynulých volbách do zastupitelstva obce neúspěšně kandidovali, dosluhující starosta Šebek se již voleb nezúčastnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám