Hlavní obsah

Policie přivezla do ČR ukrajinského inženýra podezřelého z dvojnásobné vraždy

Právo, Zdeněk Seiner
Pardubice

Pardubičtí kriminalisté mají konečně ve vyšetřovací vazbě 32letého ukrajinského inženýra, který se jim přiznal, že 17. listopadu loňského roku zabil na nelegální ubytovně v Opatovicích nad Labem mnoha ranami nožem dva své krajany ve věku 53 a 43 let. Stíhán byl už několik hodin po činu, ale podařilo se mu v noci dojet do Prahy a nasednout do autobusu do Kyjeva.

Muž obviněný z dvojnásobné vraždyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Měli jsme štěstí, zadržen byl na polsko-ukrajinských hranicích v noci následujícího dne,“ řekl kriminalista Milan Šimek. Podle zkušeností nejen pardubických kriminalistů je podezřelý, který zmizí na Ukrajině, prakticky nedobytný.

Ukrajince podezřelého z dvojnásobné vraždy na Pardubicku zadrželi na hranicích

Krimi

„Výbornou práci odvedla pražská cizinecká policie, která zjistila, kterým autobusem odjel, krajské státní zastupitelství okamžitě požádalo o evropský zatykač a okresní soudce v Pardubicích jej odpoledne vydal,“ dodal Šimek.

Polští kolegové tak překvapeného muže mohli vytáhnout z nočního autobusu. Týdny ale čekal na převoz do Česka v polské zadržovací vazbě.

 Pracoval v elektrárně

„Převzali jsme si ho v Chotěbuzi a převezli k nám. Dá se říci, že se k celému jednání doznal. Měl stále slovní a fyzické konflikty s oběma muži, jejich jednání neslo známky ovlivnění alkoholem. Prostě si nesedli, on se údajně snažil vymanit z jejich ataků, ale prostě jej zahnali do kouta,“ svěřil se Právu vyšetřovatel Robert Veleta.

Obviněnému hrozí za dvojnásobnou vraždu krajanů 15 až 20 let vězení, případně trest výjimečný. Nožem bodnul celkem pětadvacetkrát. Přitom podle kriminalisty Velety to byl inteligentní člověk. Na Ukrajině pracoval v jaderné elektrárně v Záporoží na bezpečnostních systémech. K nám si přijel vydělávat podstatně víc peněz jako stavební dělník.

Reklama

Výběr článků

Načítám