Hlavní obsah

Policie po zátahu v pražských klubech obvinila 15 lidí z kuplířství

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Výsledek policejní razie, která se odehrála na konci listopadu v centru Prahy, je obvinění skupiny patnácti osob z trestného činu kuplířství. Skupina měla v nočních podnicích Darling Cabaret a Sexy Sauna Club vydělávat na poskytování sexuálních služeb, a to v průběhu několika let. Kriminalisté zajistili majetek a nemovitosti v hodnotě 200 miliónů korun.

Policejní zásah v klubech v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Na akci s názvem Tower pracovali kriminalisté několik měsíců a datum samotné razie zvolili v době, kdy měl jeden z klubů oslavit výročí svého otevření. Razie se účastnilo na 200 kriminalistů a techniků Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

„Bylo provedeno celkem 27 domovních prohlídek, při kterých byly zajištěny listinné materiály, finanční hotovost, mobilní telefony, počítače a další věci důležité pro trestní řízení. Zajištěny byly i nemovitosti v hodnotě přes 200 miliónů korun,“ sdělil Novinkám mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Muži zákona zadrželi 11 mužů a čtyři ženy ve věku od 20 do 46 let, kteří mají bydliště v Praze a okolí. Hlavou celé skupiny byl podle kriminalistů 46letý majitel nočních podniků. Ten se často zdržuje ve své nemovitosti v Thajsku.

Dívky měly zakázáno mluvit

Dívky ve věku 18 - 25 let, které v klubech pracovaly, měly pod hrozbou finančních pokut zakázáno o interních věcech a prostituci mluvit. Dívky byly ze všech sociálních vrstev a různé vzdělanosti.

„Celá skupina měla sjednávat a následně kořistit z prostituce provozované za tímto účelem několik let v nočních podnicích. Za zločin kuplířství jim v případě prokázání viny hrozí až desetileté tresty odnětí svobody,“ konstatoval mluvčí Hanták.

Provozovatelé vydělávali dva tisíce za hodinu

Darling Cabaret funguje v centru Prahy od roku 2001 a kromě kabaretu nabízí také ubytovací služby, které přítomné dívky využívaly k poskytování prostituce.

Provozovatelé měli z tanečnic vybírat prostitutky a stanovovat ceny. Za sexuální služby zaplatil zákazník asi 5 000 korun za hodinu. Provozovatelé si z toho nechali dva tisíce.

Sauna Club, který funguje od roku 2008, nabízí masáže, saunu, vířivku a sexuální služby. „Ty měly být poskytovány v boxech umístěných vedle hlavní společenské místnosti nebo v pokojích, které se nacházejí v horních patrech objektu,“ vysvětlil mluvčí útvaru.

Za sex zde zákazník zaplatil od tří do pěti tisíc korun, za erotické masáže pak 900 - 1600 korun.

Všichni obvinění jsou na svobodě, protože Obvodní soud pro Prahu 1 návrh na uvalení vazby neakceptoval.

Reklama

Související články

Policisté obsadili pražské nevěstince

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v noci zahájili rozsáhlou razii v pražských nevěstincích. Prohledali například podniky v ulici...

Výběr článků

Načítám