Hlavní obsah

Policie obvinila Zemanova kancléře Mynáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie obvinila prezidentova kancléře Vratislava Mynáře z trestného činu poškozování finančních zájmů Evropské unie. Na svém webu to ve čtvrtek uvedl Pražský hrad. Mynář podal stížnost na postup státního zastupitelství. Bránit se chce také žalobou proti Regionálnímu operačnímu programu (ROP) Střední Morava.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kancléř Vratislav Mynář

Článek

Případ se zřejmě týká dotace na penzion v Osvětimanech. Pražský hrad v prohlášení informoval, že ve čtvrtek bylo Mynářovi „nepravomocně sděleno obvinění z trestného činu poškozování finančních zájmů Evropské unie”.

Ve funkci Mynář může zůstat. „Pan prezident ctí presumpci neviny jako základní kámen právního státu a proto pan kancléř nadále zůstane ve své funkci,” uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Hrad zveřejnil platy a odměny úředníků, Mynář měl loni dva miliony čistého

Domácí

Mynář v prohlášení označil případ za účelový a mediálně živený, někteří novináři podle něj věděli o jeho obvinění dříve než on. Považuje to za uměle vykonstruovanou kauzu s politickým podtextem.

Server Neovlivní.cz ve čtvtek uvedl, že policie se chystá Mynáře obvinit kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Podle dřívějších informací úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava, který spravuje rozdělování části dotací EU, v minulosti přidělil Mynářově firmě Clever Management evropskou dotaci šest milionů korun na stavbu penzionu. Po kontrole financování, při které narazil na pochybnosti, úřad požádal policii o prověření této dotace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám